Próféta Galéria

Nyári szünet augusztus 20-ától szeptember elejéig

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Próféta Galéria nyitvatartása augusztusban a továbbiakban szünetel, így legközelebb szeptemberben várjuk a nagyérdeműt a következő programunkra, a Cseh Tamás szoboravatással egybekötött kiállításunkra, melynek megnyitója szeptember 6-án 15 órakor lesz. A kiállítást megnyitja: Tarlós István és Lévai Anikó.

La donna allo specchio: Luciano Angeleri és Paolo Vegas kiállítása

A két biellai művész munkáit összekapcsolja az életöröm és az olasz nő iránt érzett rajongás, amely bár más és más formákban ölt testet, mégis egyértelmű vezérmotívumként vonul végig a kiállításon. A femme fatale, legyen bár elegáns filmsztár, balerina, vagy bejárónő egyaránt lehet a tekintet, a vágy és a művészet tárgya. A festő és a fotográfus más-más szemszögből tárja elénk korunk kérdéseit, gyönyörködtető, idealizált nők képeiben.

Luciano Angeleri és Paolo Vegas művészetéről
..tovább

Megnyílt Bodó Csaba és Szuromi Imre kiállítása

Tegnap este Jelenits István piarista szerzetes, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára nyitotta meg Bodó Csaba és Szuromi Imre kiállítását.
Ezt követően a Farencvárosi Kántorátus Muntag Lőrinc vezetésével XVI. századi motettákat énekelt.
A megnnyitón készült felvételeket Mikusovszky Csilla készítette.

Bodó Csaba és Szuromi Imre művészetéről a tovább gomb megnyomásával olvashatnak.


..tovább

Aktuális kiállításunk megnyitója

A tájkép határain”  

A kiállított képeket ide kattintva tekintheti meg.

Szűkebb értelemben tájképről, az európai kultúrkörben csak a XVII. századi polgárosodást követően beszélhetünk, bár az is kétségtelen hogy a táj illusztrációként folyamatosan jelen van a szakrális képek háttereként, akár az élő, akár az épített környezet ábrázolásáról legyen szó. Jelentésrétegei a kortól és a szemlélőtől függően persze folyamatosan változnak, akár szimbolikus, akár metaforikus, akár illusztratív, topografikus, képzeletbeli, vagy világtájakról, utópisztikus, imaginárius, vagy belső tájakról legyen szó. Posztmodern korunkban mindezek határai összemosódnak, és a legkülönbözőbb formákban...

 
..tovább

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7