Próféta Galéria

Takáts Márton kiállításának megnyitóbeszéde

Galambos Ádám: Megnyitóbeszéd

Tisztelt megnyitó-közönség!
Hölgyeim és Uraim!
„A vonaton még nem volt semmi baj. Velencében kezdődött, a sikátorokkal. Már mikor a motoscafon az állomásról befelé hajóztak, és elhagyták a Canale Grandét a rövidebb út kedvéért, Mihálynak feltűntek jobbra és balra a sikátorok. De ekkor még nem sokat törődött velük, mert eleinte teljesen lefoglalta Velence velencesége: a víz a házak között, a gondolák, a lagúna és a város téglavörös-rózsaszín derűje. Mert Mihály most volt először Olaszországban, harminchat éves korában, a nászútján.” Talán, ha elsőre nem is jut eszünkbe, mégis ismerős lehet Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének kezdő sora. Mihály, a kalandokban és látomásokban nem szűkölködő főhős, aki útnak indul.
..tovább

Nyári szünet augusztus 20-ától szeptember elejéig

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Próféta Galéria nyitvatartása augusztusban a továbbiakban szünetel, így legközelebb szeptemberben várjuk a nagyérdeműt a következő programunkra, a Cseh Tamás szoboravatással egybekötött kiállításunkra, melynek megnyitója szeptember 6-án 15 órakor lesz. A kiállítást megnyitja: Tarlós István és Lévai Anikó.

La donna allo specchio: Luciano Angeleri és Paolo Vegas kiállítása

A két biellai művész munkáit összekapcsolja az életöröm és az olasz nő iránt érzett rajongás, amely bár más és más formákban ölt testet, mégis egyértelmű vezérmotívumként vonul végig a kiállításon. A femme fatale, legyen bár elegáns filmsztár, balerina, vagy bejárónő egyaránt lehet a tekintet, a vágy és a művészet tárgya. A festő és a fotográfus más-más szemszögből tárja elénk korunk kérdéseit, gyönyörködtető, idealizált nők képeiben.

Luciano Angeleri és Paolo Vegas művészetéről
..tovább

Megnyílt Bodó Csaba és Szuromi Imre kiállítása

Tegnap este Jelenits István piarista szerzetes, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára nyitotta meg Bodó Csaba és Szuromi Imre kiállítását.
Ezt követően a Farencvárosi Kántorátus Muntag Lőrinc vezetésével XVI. századi motettákat énekelt.
A megnnyitón készült felvételeket Mikusovszky Csilla készítette.

Bodó Csaba és Szuromi Imre művészetéről a tovább gomb megnyomásával olvashatnak.


..tovább

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6