Próféta Galéria

Percz János kiállítás

2014. február 13-án nyílt meg Percz János Munkácsy-díjas ötvös- és szobrászművész kiállítása a Próféta Galériában.
A megnyitón Kratochwill Mimi, művészettörténész mondott beszédet.

A kiállítás megtekinthető 2013. március 14-ig, keddtől péntekig, 13 és 18 óra között.
Minden kedves látogatónkat szeretettel várjuk!

Határtalan műterem

Rózsa Gyula írása Váli Dezső Szép képek című kiállításáról.
Megjelent a Népszabadság 2013. november 27-i számában.


Aki régóta nézi Váli Dezső képeit, óhatatlanul elmélkedni kezd azon az efelől szükségtelennek látszó évezredes igyekezeten, amellyel a festészet rendre hódítja meg a naplementét, Szent Péter keresztre feszítését és a barikádharcot közlendője érdekében. Váli ugyanis mindezt – csaknem mindezt: közölni való érzelmeit és gondolatait – a műterem egyetlen tárgykörében végzi el, immáron harminc esztendeje. Egy asztal, egy festőállvány, egy heverő, inkább négylábú dikó, néha az üvegablaksor – ennyi, s legfeljebb valami szőnyegféle az általa engedélyezett látványelem.
..tovább

Nyári szünet augusztus 20-ától szeptember elejéig

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Próféta Galéria nyitvatartása augusztusban a továbbiakban szünetel, így legközelebb szeptemberben várjuk a nagyérdeműt a következő programunkra, a Cseh Tamás szoboravatással egybekötött kiállításunkra, melynek megnyitója szeptember 6-án 15 órakor lesz. A kiállítást megnyitja: Tarlós István és Lévai Anikó.

"Vizuális kultúránk a közelmúltban" - előadások a Prófétában

„Vizuális kultúránk a közelmúltban – az elmúlt hatvan év”


A Próféta Galéria és a Konok-Hetey Alapítvány 2012 októberétől 2013 februárjáig kéthetente, csütörtökönként, 18 órai kezdettel 90 perces vetített képes előadásokat szervez, célul tűzve ki a második világháború utáni magyarországi művészet fontosabb irányzatainak bemutatását, felölelve az elmúlt hatvan évet.

..tovább

László Dániel képei elé

László Dániel 2009-ben gyalogosan tette meg a 960 km hosszú spanyolországi El Camino zarándokutat a francia határtól egészen Santiago de Compostela-ig. A megtett út hatására és a 40 nap emlékére 40 festmény született. Nem sokkal később a festő újabb zarándokútra vállalkozott immár idehaza, a szintén 40 nap alatt bejárható Mária út Budapest Csíksomlyó közötti szakaszára, melynek Budapest és Mariazell közötti szakaszát egy évvel később, 2011-ben járta be.

..tovább

1 | 2