Próféta Galéria

László Dániel képei elé

László Dániel 2009-ben gyalogosan tette meg a 960 km hosszú spanyolországi El Camino zarándokutat a francia határtól egészen Santiago de Compostela-ig. A megtett út hatására és a 40 nap emlékére 40 festmény született. Nem sokkal később a festő újabb zarándokútra vállalkozott immár idehaza, a szintén 40 nap alatt bejárható Mária út Budapest Csíksomlyó közötti szakaszára, melynek Budapest és Mariazell közötti szakaszát egy évvel később, 2011-ben járta be.

..tovább

Szüts Miklós 2011 - megnyitó

2012. május 30-án, szerdán 19 órakor nyílik meg Szüts Miklós 2011 című kiállításunk. A kiállítást Kürti Emese művészettörténész nyitja meg. Szüts Miklós legújabb akvarelljei, városi látképeinek ismerős magányából, utazásainak monokróm romantikájából ezúttal minden fogódzót megvonva absztrahált tájakra vezetik a szemlélőt. Művész és néző együtt bolyong a külső és belső képek közötti hajszálvékony határmezsgyén, ahol már sem a tárgyi világ, sem a horizont, de még a képek címei sem adnak támpontot az értelmezéshez.

..tovább

Március 8-án megnyitott a Próféta Galéria

Március 8-án, csütörtökön Németh Miklós emlékkiállításával nyitottuk meg a Próféta Galériát. Több, mint ötszáz érdeklődő jelent meg az ünnepségen, ahol dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megnyitó beszédét követően D. Szebik Imre evangélikus püspök megáldotta a galériát, majd Újbuda polgármestere dr. Hoffmann Tamás, végül Szabó Noémi művészettörténész méltatta a kiállítást és az új kulturális tér jelentőségét.
..tovább